pátek 31. května 2019

Recenze: Proteinové tyčinky Sol Bar od Sunwarrior


Sunwarrior firmu znám již delší dobu, hlavně díky jejich proteinům, které jsem si nesmírně zamilovala a jím je téměř denně. Když jsem se dívala na jejich oficiální webové stránky, hned mě zaujaly tyčinky Sol Bar, které vyrábí. Bohužel, nemohla jsem je najít na žádném českém e-shopu a doprava z ciziny by mě stála tolik, co samotné balení tyčinek. Věřila jsem ale Vesmíru, že jednou je ochutnám, že si ke mě najdou cestu...

Utekl měsíc a ráno na mě na instagramu vyskočí "instastorie" od Vitalvibe, že přidávají do sortimentu Sol Bar tyčinky! Vesmír je skvělý (a Vitalvibe taky) 💜


Sunwarrior je americká firma, která věří, že rostlinná říše nám poskytuje tu nejčistší a nejkvalitnější stravu, která je bohatá na antioxidanty, vitamíny, minerály, enzymy a fytonutrienty. Jejich posláním je přinášet 100% přírodní a minimálně zpracované rostlinné potraviny a doplňky stravy. Dbají na nejlepší kvalitu i čistotu svých výrobků a také berou ohled i na životní prostředí a ochranu přírody. Jsou známí hlavně díky jejich proteinům, za které získali spoustu ocenění (například v roce 2011 "Nejlepší proteinový prášek" od Best of Raw).

Kromě proteinů nabízí i doplňky stravy jako je Vitamin Mineral Rush, Liquid Light, Ormus Super Greens, Illumin8, enzymy, probiotika, Collagen Protein peptidy, vitamíny pro muže i ženy a luxusní proteinové tyčinky, které Vám dnes představím.  

Sol Good Protein Bars jsou vyrobeny ze 100% rostlinných, organicky pěstovaných ingrediencí, kvalitních proteinů, vlákniny, zdravých tuků a přírodních cukrů. Jsou skvělou svačinou na cesty, po cvičení nebo jako skvělý dezert. A můžete si vybrat rovnou ze čtyř příchutí! Je libo slaný karamel, borůvku, kokos s kešu nebo skořicovou rolku? 💚


BORŮVKOVÁ 💙

Představte si měkké a vláčné těsto s lesními borůvkami a příjemnou sladkostí.


Složení: Sunsweet (prebiotická vláknina bio, tapiokový sirup bio, extrakt ze stevie bio), SW Protein Blend (protein z hnědé rýže bio, hráškový protein bio, protein z quinoy bio), slunečnicová pasta bio, borůvky bio, rýžový dextrin bio, hroznová šťáva bio, borůvková příchuť bio, kakaové máslo bio, rostlinný glycerin bio, křupínky z quinoy bio, kokosový olej bio, prášek ze sušené borůvky bio, vitamín E a směs tolkoferolů, xanthanová guma, guma z rohovníku bio, madagaskarská skořice bio, mořská sůl, madagaskarská vanilka bio.

Výživové hodnoty na 1 ks (62g): 212 kcal, 6g tuků, 30g sacharidů, 16g vlákniny a 17g bílkovin.

Ze všech příchutí tyčinek je tato borůvková nejvíce měkká, krásně se rozplývá na jazyku. Chuť je skvělá, borůvky krásně neutralizují sladkost sladidel (tapiokový sirup, hroznová šťáva a stévie), což hodnotím jako velké plus. 

KOKOSOVÁ S KEŠU 💜

Křupavé kousky kokosu a kešu v neodolatelně sladkém těstíčku.


Složení: Sunsweet (prebiotická vláknina bio, tapiokový sirup bio, extrakt ze stevie bio), SW Protein Blend (protein z hnědé rýže bio, hráškový protein bio, protein z quinoy bio), slunečnicová pasta bio, pražené kešu ořechy bio, rýžový dextrin bio, hroznová šťáva bio, kokosová příchuť bio, kakaové máslo bio, rostlinný glycerin bio, kokosový olej bio, vitamín E a směs tolkoferolů, xanthanová guma bio, guma z rohovníku bio, sůl, madagarská vanilka bio, karamelová příchuť bio, vanilková příchuť bio, madagaskarská skořice bio. 

Výživové údaje na 1 ks (62g): 228 kcal, 10g tuků, 26g sacharidů, 17g vlákniny, 17g bílkovin.

V krásně měkké tyčince dominují křupavé kousky kokosu a kešu oříšků. Také příjemná kokosová vůně mě překvapila hned po otevření obalu. Chuť je velmi sladká, mohla by být trochu méně, ale jinak je tyčinka skvělá a milovníky kokosu určitě potěší. 

SKOŘICOVÁ ROLKA 💛

Představte si vláčné těsto na lívance posypané pořádnou dávkou skořice.



Složení: Sunsweet (prebiotická vláknina bio, tapiokový sirup bio, extrakt ze stevie bio), SW Protein Blend (protein z hnědé rýže bio, hráškový protein bio, protein z quinoy bio), slunečnicová pasta bio, bio poleva (kakaové máslo bio, erythritol bio, vanilková příchuť bio, extrakt ze stevie bio), pekanové ořechy bio (pekanové ořechy bio, kokosový nektar bio, skořice bio, extrakt ze stevie bio), rýžový dextrin bio, hroznová šťáva bio, vanilková příchuť bio, kakaové máslo bio, rostlinný glycerin bio, kokosový ořech bio, vitamín E a směs tolkoferolů, guma z rohovníku bio, xanthanová guma bio, madagaskarská vanilka bio, mořská sůl, madagaskarská skořice bio, éterický olej ze skořicové kůry bio.

Výživové údaje na 1 ks (67g): 252 kcal, 12g tuků, 28g sacharidů, 12g vlákniny, 17g bílkovin.

Vůně je dokonalá, nádherná, Božská. Konzistencí mi hodně připomíná vláčné lívance, které se rozplývají na jazyku. Poleva tomu dodává pořádný šmrnc. Tyčinka by mohla být o malinko méně sladká, ale jinak super. Ze všech čtyř mě zaujala nejvíce a řadím ji na první místo.

SLANÝ KARAMEL 💛

Karamelová chuť s trochou soli vytváří nezapomenutelný zážitek.


Složení: Sunsweet (prebiotická vláknina bio, tapiokový sirup bio, extrakt ze stevie bio), SW Protein Blend (protein z hnědé rýže bio, hráškový protein bio, protein z quinoy bio), slunečnicová pasta bio, poleva bio (kakaové máslo bio, erythritol bio, karamelová příchuť bio, extrakt ze stevie bio), rýžový dextrin bio, hroznová šťáva bio, karamelová příchuť bio, kakaové máslo bio, rostlinný glycerin bio, kokosový olej bio, mořská sůl, vitamín E a směs tolkoferolů, xanthanová guma, guma z rohovníku bio, madagaskarská skořice bio, madagaskarská vanilka bio.

Výživové hodnoty na 1 ks (66g): 212 kcal, 7g tuků, 27g sacharidů, 18g vlákniny, 19g bílkovin.

I když je kombinace karamelu a soli hodně oblíbená, pro mě tohle byla premiéra. Velmi mě to překvapilo, jak se ty chutě krásně bijí, ale zároveň i doplňují. Hodně mě oslovila bílá poleva nahoře, stejně jako u skořicové. V tyčince jsem cítila kávovou příchuť, i když ve složení není. Vůně po karamelu byla hodně intenzivní. Přestože mi tyčinka moc chutnala a byl skvělý zážitek ji ochutnávat, řadím ji na poslední místo. 



Celkově tyčinky hodnotím velmi kladně, chuťově jsou skvělé, mají příjemnou konzistenci i originalitu. Co se mi ale nelíbí, je složení z hlediska sladidel. Například u skořicové rolky se vyskytuje tapiokový sirup, extrakt ze stevie, erythritol, hroznová šťáva a kokosový nektar, to máme pět druhů sladidel. Sice jsou mnohem zdravější než řepný cukr, ale nemyslím si, že v těchto tyčinkách jsou nezbytné. Proto za tohle dávám lehké mínus. Ale když je porovnám s ostatními proteinovými tyčinkami na trhu, které jsou plné nezdravého cukru a ztužených olejů, porazí je tyto od Sunwarrior na plné čáře. Líbí se mi také, že to nejsou typické veganské tyčinky typu "datle, kešu, kokos", kterých je u nás spoustu, ale že jsou více propracované... i když někdy v jednoduchosti je krása. 

Sečteno, podrženo, jsou to velmi skvělé tyčinky plné neodolatelných chutí a vůní, které rozhodně stojí za vyzkoušení. Cena je sice vyšší, ale jednou za čas na zpestření a potěšení se to vyplatí! 

Jsem moc vděčná firmě Vitalvibe, která je dostala do České republiky a já je mohla ochutnat. Kdo je bude chtít také ochutnat, šup na e-shop Vitalvibe. A když u první objednávky zadáte kód greenmichelle, získáte 7% slevu na nákup 💚


Děkuji mnohokrát za přečtení a přeji kouzelný zbytek dne,
s láskou Michelle 🍀

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentáře! :)